Iknedēļas randiņi – nepieciešamība ilgtermiņa attiecībās vai trends?

Arvien biežāk izskan idejas par randiņu nepieciešamību ne tikai, lai iepazītos ar potenciālo otro pusīti, bet arī, lai uzturētu ilgtermiņa attiecības. Vai tā tiešām ir nepieciešamība, vai tikai 21. gadsimta trends?

Uz šo jautājumu atbildi snieguši Virdžīnijas Universitātes pētnieki, kuri novērojuši regulāru randiņu labo ietekmi uz ilgtermiņa attiecībām. Pētījumā pāri, kuri vismaz reizi nedēļā devās uz randiņiem uzrādīja vismaz 2,5 reizes augstākus laimes rādītājus, nekā pāri, kuri nedevās randiņos vai darīja to reti. Likumsakarīgi, ka iknedēļas randiņi ietekmēja arī šķiršanās rādītājus – pāriem, kuri tajos nedevās, par 10% pieauga šķiršanās iespējamība, nekā pāriem, kuri vismaz reizi nedēļā devās uz randiņiem.

Randiņu nozīmība veiksmīgu attiecību veidošanā

Pētījumu rezultāti jau paši par sevi parāda, cik  „randiņošana” ir nozīmīga ilgtermiņa attiecībās. Tā ne tikai samazina šķiršanās iespējamību, bet arī uzlabo vispārējo laimes sajūtu attiecībās, kuru veido dažādi faktori, piemēram, laba savstarpējā komunikācija, otra iepriecināšana, jaunas izjūtas un piedzīvojumi. Randiņš ir lieliska iespēja netraucēti izrunāties ar partneri gan par sasāpējušiem jautājumiem, gan par aktuālām lietām, kuras ikdienas steigā piemirsušās vai pat nav ienākušas prātā.

Sarunu Spēles pāriem

Šeit talkā var nākt Joyful Couple Sarunu spēles, kas rosinās diskusijas par tematiem, kuriem, iespējams, neesat pat iedomājušies. Tāpat randiņi var atgriezt attiecībās „jaunuma” sajūtu. Jaunu lietu, vietu vai aktivitāšu kopīga atklāšana kopumā paaugstina pāra attiecību kvalitāti un var pastiprināt vai pat pilnībā atgriezt romantisko dzirksteli pāra starpā. Bez visiem jau iepriekš minētajiem faktoriem, randiņi veicina arī savstarpējo saikni un mazina nervozitāti, kas var būt traucējoša veiksmīgu attiecību uzturēšanai.

Atrodi dažas stundas nedēļā, ko veltīt partnerim

Pēc Starptautiskās Attiecību Pētījumu asociācijas publicētā pētījuma, randiņiem nedēļā nepieciešams veltīt vismaz astoņas stundas. Lai arī tas izklausās samērā daudz, tomēr ar kārtīgu laika plānošanu un/vai prioritāšu izvērtēšanu to ir iespējams izdarīt!

Uzraksti sev detalizētu plānu visai nedēļai un lūdz to pašu izdarīt partnerim/-ei. Kārtīgi aplūkojat abu nedēļas plānu un izsveriet, kura turpmāk varētu kļūt par jūsu „randiņu dienu”. Lai arī kas notiktu, stingri pieturieties pie šīs randiņu dienas centieties to nekad neizlaist (sliktākajā gadījumā pārceļat to uz kādu citu nedēļas dienu)!

Grūtākais „randiņošanā” – plānošana

Kāpēc randiņi ir svarīgi?

Dažkārt pāri tālāk par randiņu dienas atrašanu netiek, jo gluži vienkārši nav pietiekami daudz motivācijas to plānot vai trūkst ideju, ko darīt. Pašā sākumā varat izlemt, kurš būs atbildīgs par randiņu plānošanu – plānosiet abi kopā vai tikai viens no jums. Varbūt varat vienoties, ka vienu nedēļu viens plāno, otru nedēļu otrs? Neliela sacensība pārspēt partnera izplānoto randiņu var būt labs palīgs motivācijas uzturēšanai! Arī par aktivitāšu trūkumu uztraukties nevajadzētu – uzrakstiet uz mazām lapiņām aktivitātes, kuras gribētu darīt kopā, ievietojiet vienā traukā un motivācijas vai ideju trūkuma gadījumā izvelciet vienu no šīm lapiņām. 

Lielisks palīgs ideju ģenerēšanā ir pāru spēles. Piemēram, Romantiskā Spēle sniedz jau gatavas aktivitāšu idejas, atliek vien īstenot! Spontāns brauciens vērot saulrietu vai rūpīgi pārdomāts romantisks vakars – tas viss atrodams Romantiskās Spēles ideju klāstā. Taču, ja laika prognoze liecina, ka jūsu „randiņu dienā” gaidāms silts laiks, velc ārā Vasaras Spēli! Tur atradīsi gan romantiskas, gan aktīvas aktivitātes, kuras varat veikt dabā bez lieliem ieguldījumiem vai īpašas sagatavošanās.

Vasaras Spēle. Spēle pāriem karstas vasaras pavadīšānai

Arī tad, ja par randiņu atceries vien pēdējā brīdī, tūlīt veicamās Romantiskās un Vasaras Spēles aktivitātes paglābs Tevi no nepatīkamas situācijas un parūpēsies, lai vakars būtu patīkams jums abiem!

 

 Ko darīt un no kā izvairīties randiņu procesā?

Randiņiem nav viena šablona, tāpēc galvenais ieklausīties partnerī un sadzirdēt partnera vēlmes. Uzzini, kas liek Tava partnera/-es sirdij sisties straujāk un īsteno to! Pētījumi liecina, ka randiņi, kuru pamatā ir vēlme iepriecināt partneri, sniedz vislabākos rezultātus, tāpēc šis ir svarīgs ieteikums, lai randiņš tiešām spētu uzlabot attiecības. Tāpat neaizmirsti par cieņu pret partnera laiku – ja kaut kādu iemeslu dēļ pastāv risks, ka randiņš jāpārceļ, tiklīdz to saproti, uzreiz pabrīdini partneri, nevis mirkli pirms došanās nostādi fakta priekšā. Vienmēr sagatavo šādām situācijām rezerves variantu – ko darīt, lai iepriecinātu partneri un mazinātu rūgtumu par nenotikušo vai pārcelto randiņu.

Un pats galvenais: tiešām ar interesi iesaisties jebkurā randiņā! Arī tad, ja randiņa aktivitāte nav gluži Tavā gaumē, mēģini tajā atrast, ko pozitīvu un patiesi izbaudīt. Tādējādi jūs abi būsiet ne tikai laimīgāki, bet arī samazināsiet šķiršanās risku, ko apstiprina pētījumos novērotais – pāri, kuros viens no partneriem izrādīja mazāku vēlmi iesaistīties attiecībās un to uzlabošanā, pētījumu laikā izšķīrās.

Dažas idejas Tavai pirmajai „randiņu dienai”

Randiņu idejas

Ja Tev ir paveicies un vari partnerim veltīt veselu dienu vai varbūt pat vairāk, tas viennozīmīgi ir iemesls, lai dotos kopā ārpus mājas. Atrodi tuvāko vietu, kur abi vai viens no jums nav bijis, un dodieties nelielā ekskursijā! Iepriekš apskati iespējamos apskates objektus, atrodi vietu, kur ieturēt maltīti un uz dienu kļūsti par personīgo gidu!

Ja Tavs/-a partneris/-e labprāt piedalās sportiskās aktivitātēs, vari droši izplānot nelielu pārgājienu pa kādu no dabas takām, iepriekš sagatavojot uzkodas un visu nepieciešamo patīkamai atpūtai dabā. Ja zini, ka partneris/-e vairāk novērtēs kādu romantisku pārsteigumu, šis ir īstais laiks atkārtot jūsu pirmo randiņu. Centies maksimāli atdarināt pirmo reizi, kad tikāties divatā – arī tad, ja dzīvojat kopā, uz randiņu dodaties katrs ar savu transportu. Šis variants būs arī lielisks gadījumā, ja nav iespējams veltīt visu dienu kopā būšanai.

Neskatoties uz to cik daudz laika varat veltīt viens otram, atceries lietas vai vietas, kuras mīļotajam patīk vai ir nozīmīgas. Ja zini, ka Tavai otrajai pusītei patīk būt pie jūras – pārsteidz viņu, aizvedot vērot zvaigznes jūras krastā!

Pāru spēles izzinošam un pikantam randiņam!

Nerātna spēle pāriem

Tā kā mēs zinām, cik ļoti ir svarīgi randiņi, abpusēja komunikācija, sapratne pret otru, tad esam izstrādājuši dažādas Pāru Spēles – katra spēle ir ar savu tematiku un mērķi, kas spēs Jums dot jaunas idejas, skaistus mirkļus kopā un padarīs otra iepriecināšanu vēl vienkāršāku.

 

Pāru Spēles var būt ne tikai labs palīgs randiņu ideju ģenerēšanā un partnera vēlmju izzināšanā, bet arī paša randiņa pamatā. Atkarībā no vēlamās randiņa gaisotnes, vari izvēlēties kādu romantiskāku vai pikantāku spēli. Lai stiprinātu savstarpējo komunikāciju un partnera vēlmes attiecībā uz jūsu attiecībām un dzīvi kopumā, varat izvēlēties kādu no Sarunu Spēlēm:

  • Dzīves Sarunu spēle palīdzēs izprast Tava partnera vēlmes un uzskatus par dzīvi kopumā. Tā ir iespēja iepazīt partneri vēl labāk, veicināt emocionālo tuvību, kā arī vienkārši jauki pavadīt laiku ar partneri!
  • Nerātno Sarunu spēle ir viegls veids kā nepiespiestā gaisotnē pārrunāt tematus, kas citādākā gadījumā varētu šķist neērti. Uzzini partnera un atklāj savas seksuālās vēlmes, ļauj partnerim ieskatīties Tavās seksuālās fantāzijās un uzlabo savas seksuālās dzīves kvalitāti, izprotot savas un partnera vēlmes.

Tomēr, ja sarunas vēlaties atstāt kādai citai reizei, varat pievērsties aktīvākām nodarbēm ar kādu no Pikanto Spēļu klāsta. Īpaši aktīvam vakaram varat izmēģināt visas pikanto aktivitāšu spēles:

  • Iekvēlinošā Spēle var būt labs iesākums gan seksuāli atvērtiem, gan seksuāli noslēgtiem pāriem – spēles 50 aktivitātes ļauj pamazām atvērties partnerim un uzlabo seksuālo attiecību kvalitāti ilgtermiņā.
  • Nerātnā Spēle ļaus izbaudīt pilna spektra aktivitātes, sākot no romantiskām un beidzot ar nerātnām, vienlaikus stiprinot ne tikai seksuālo, bet arī emocionālo saikni.
  • Neķītrā Spēle noderēs īpaši aktīvam vakaram! Spēlē minētās aktivitātes būs piemērotas pāriem, kuri nebaidās eksperimentēt un ir pilnībā atvērti pret savu partneri un viņa/-as seksuālajām vēlmēm.

Jebkura aktivitāte, kuru veicat kopā, uzlabos jūsu attiecības, ja patiesi abi to vēlēsieties darīt. Tādēļ esiet atklāti viens pret otru un vienmēr lieciet partnerim zināt, ja nevēlaties kādu aktivitāti veikt vai nejūtaties ērti. Tikai tā jūsu attiecības varēs plaukt un zelt! 


4 komentāri


  • Hello World! https://helloworld.com?hs=b8533a61d1d2298ef7bbbb718aeca253&

    9ywai1


  • 💘 Ваш приз,на ваш адрес отправили подарочек. Пройдите в вашем личном кабинете >> https://forms.yandex.ru/cloud/62b713466855cca634ae6e31/?hs=b8533a61d1d2298ef7bbbb718aeca253& 💘

    sx0t9n


  • 😍 Доброго вечера,Вам подготовили билeт лoтo. Войдите в личном кабинете -> https://forms.yandex.ru/cloud/62b7134577d8f2ba5124cbca/?hs=b8533a61d1d2298ef7bbbb718aeca253& 😍

    qu6jxi


  • 🔥 Regina is interested in you! More info: https://cutt.us/FX5Fo?h=b8533a61d1d2298ef7bbbb718aeca253- 🔥

    vut6zm


Ierakstīt komentāru

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.